Uppdaterat, kl 22.10: Missa inte ögonvittnet Catharinas kommentar till den här bloggposten.

Fick berättat för mig att SJ på tåget till Stockholm i morse ännu en gång gick ut med bilden att olyckan berodde på att någon hade sprungit efter och försökt hoppa på i farten.

Nyss kom samma berättelse från en annan källa som en kommentar på en tidigare bloggpost. Det är så vansinnigt sjukt att de fortsätter sprida sina lögner.

Uppdaterat, kl 18.34: Jag har bevis för att SJ vet att kvinnan inte sprang efter det rullande tåget. De borde i alla fall kunna sätta stopp för den ryktesspridningen även om inte utredningen är klar.

Så här berättar Björn som satt på tåget i morse:

Intressant idag att på morgontåget Eskilstuna-Stockholm så går personalen ut med följande meddelande till alla resenärer på tåget:
”Vi vill uppmärksamma resenärer på att det är absolut förbjudet att hoppa på ett rullande tåg. Vi hade en olycka för några dagar sedan och även om jag förstår att folk är stressade så ber jag er respektera SJs säkerhetsföreskrifter”

Dvs, dom refererar till olyckan och fortsätter förmedla bilden av att Therese hoppade på i farten trots att utredningen inte är klar.

Björn